Wij helpen de boerenzwaluw!

Wij voorzien iedere dag een 10-uurtje en een 4-uurtje. De kinderen kunnen de hele dag gratis water verkrijgen. Als afscheid maken we op vrijdag samen ons middagmaal klaar en hoeven de kinderen geen picknick mee te brengen.

 

De boerenzwaluw maakt het liefst zijn nest op beschutte en schemerdonkere plaatsen in stallen, garages en schuurtjes. Belangrijk is dat ze vrij in en uit kunnen vliegen. Door een aantal hervormingen in de landbouw zijn stallen vaak hermetisch afgesloten waardoor deze vogels geen geschikte nestplaats meer vinden.

 

 

Als grote natuur- en dierenliefhebber probeert Kinderboerderij Saartje haar steentje bij te dragen aan het behoud van de boerenzwaluw. Op initiatief van de gemeente Ruiselede nemen wij deel aan een actie waarbij Natuurvereniging De Torenvalk uit Tielt de kunstnestjes komt plaatsen.

 

 

Het schuilhok voor de schapen biedt een aantal interessante voordelen. Enerzijds geeft het voldoende schaduw en is het vrij toegankelijk, anderzijds trekt het dierlijk mest in de weide vliegen en insecten aan, de favoriete maaltijd van de zwaluw.